Onze mening over eten

Organix is in 1992 opgericht om een verschil te maken.

We hebben een uitgesproken mening over waaraan goed eten moet voldoen, en wij vinden dat bedrijven die eten voor kinderen maken alleen producten moeten verkopen die voedingskundig verantwoord zijn en geen schade toebrengen.

Daarom proberen wij dag in dag uit het goede voorbeeld te geven en ouders te voorzien van de informatie die ze nodig hebben om goede keuzes te maken bij wat ze kopen en eten.

Hoe veilig is het voedsel dat we eten?

De regelgeving voor de voedingsindustrie garandeert dat levensmiddelen wettelijk gezien veilig zijn en dat we ze zonder gevaar kunnen eten. Er is dus geen reden tot zorg. We eten meerdere keren per dag en daarbij maken we iedere keer een keuze die van invloed is op onze eigen gezondheid en die van ons gezin.

Wij vinden dat er te weinig wordt gekeken naar de effecten die bepaald voedsel op de lange termijn heeft. Dat baart ons zorgen en daar willen we verandering in brengen.

Wat zit er in ons eten?

We hebben het allemaal druk en het is vaak lastig om zeker te weten wat we precies eten. Wij maken ons zorgen over sommige producten die worden verkocht, omdat er onnodige of slechte ingrediënten in zitten waarvan we niet willen dat iemand deze binnen krijgt.

Bedrijven die dergelijke producten maken, gebruiken slimme trucjes om dat voor ons te verbergen of te verbloemen wat ze doen, en wettelijk gezien mag dat nog ook.

Willen we dat? Trappen we daar in?

We proberen goede keuzes te maken in wat we kopen en eten. Soms klinkt het gewoon te mooi om waar te zijn. Producten worden luidkeels aangeprezen, maar tegelijkertijd wordt er zorgvuldig gezwegen over dingen die we misschien wel belangrijk vinden.