Skip to main content

Search form

Waarom biologisch?

Bij Organix vinden we dat kinderen recht hebben op gezond eten, omdat dat de basis legt voor een goede gezondheid.

Wat is biologisch?

Biologisch fruit en groente zijn geteeld met respect voor de natuur. Zo wordt er bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen.

Waarom biologisch?  
Biologische voeding smaakt niet alleen lekker, het heeft nog véél meer voordelen voor mens en milieu. We geloven dat biologisch voedsel niet alleen goed is voor de mens, maar ook voor het milieu. Biologische landbouw waarborgt dieren en gewassen, stimuleert de biodiversiteit en vermijdt de toevoeging van meststoffen en pesticiden of chemische bestrijdingsmiddelen in ecosystemen. Voedsel wordt verbouwd op een zo natuurlijk mogelijke manier. De bodem wordt goed behandeld waardoor deze ook op lange termijn nog voedzame voeding voor de gewassen bevat. Een gezondere bodem zorgt voor gezondere planten en gezondere planten voor gezondere voeding. Win-win!

Goede ingrediënten
Wij vinden dat baby’s en kinderen de beste voedingsstoffen verdienen. Wij kiezen daarom voor biologische, natuurlijke ingrediënten.

Puur fruit en groente
We willen kinderen een goede start in het leven geven. Daarbij hoort voeding met mooie ingrediënten, zonder junk. Chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest? Dat soort stoffen komen er in de biologische landbouw niet aan te pas. Zo weten we zeker dat er op onze appels, aardbeien, druiven, erwten, wortels en pompoenen geen junk zit.