Op het menu

Wat eten we vandaag?

We hebben het allemaal druk en dan is het soms moeilijk om tijd vrij te maken om eten te kopen, te koken en samen te eten.

Het is ook vaak moeilijk om met goede recepten te komen zodat je gezin gevarieerde voeding binnenkrijgt, en om ervoor te zorgen dat de kleintjes goed eten lekker gaan vinden.

We hebben wat tips over seizoen producten en verklappen welke voordelen een bord met kleurrijk eten heeft.
 

Seizoensproducten

Er zijn veel goede redenen om thuis seizoensfruit en -groenten op het menu te zetten.

  • Heerlijke smaak: als je de juiste producten op het juiste tijdstip eet, smaakt je eten het best.
  • Beter voor de natuur: telen in het juiste seizoen betekent minder verstoring van de natuur.
  • Beter voor je portemonnee: een mand vol seizoensfruit en -groenten kan wel dertig procent goedkoper zijn dan dezelfde mand buiten het seizoen.

Handige richtlijnen zodat je gemakkelijker kunt kiezen wat je het beste wanneer kunt eten.

Een bord vol kleur

"Eet je bord leeg" wordt leuker als je bord vol kleur ligt. Groene, rode, oranje, gele, blauwe en paarse groenten geven ons alle voedingsstoffen die we nodig hebben om sterk en gezond te blijven.

Idealiter zou je iedere dag een portie fruit en groente uit alle vier kleurgroepen moeten nemen: rood, oranje & geel, groen, en paars & blauw.

Een kleurrijk bord met verschillende vruchten en groenten betekent dat je kunt genieten van uiteenlopende smaken en texturen. Dat helpt de kleintjes ook bij het ontwikkelen van hun zintuigen.