Appelmoes

  • Onder 10 minuten bereidingstijd
  • 10-30 minuten kooktijd
  • Genoeg voor verschillende porties
  • Geschikt om in te vriezen
  • Bereidingswijze

1-2 appels
Scheutje water (indien nodig)

Stap 1 - Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in vier parten.
Stap 2 – Stoom de appel tot deze zacht is (ongeveer 20 minuten). Gebruik een steamer, een stoommandje of zet een vergiet op een pan met kokend water. Plaats er een deksel over. Je kunt de appel ook koken als je daar de voorkeur aan geeft.
Stap 3 – Pureer de appel in een schaal tot een gladde moes en voeg een beetje water toe als dat nodig is (precies genoeg om de juiste dichtheid te krijgen). Met een staafmixer zul je de gladste textuur krijgen, maar het kan natuurlijk ook met een keukenmachine of blender.

Genoeg voor verschillende porties – ideaal om in te vriezen (bijvoorbeeld) in een ijsblokjeshouder. Kies als dit mogelijk is voor biologische ingrediënten.

Print dit recept

Meer lekkere recepten om te proberen