Bananenbrood

  • Bananenbrood 1
  • Onder 10 minuten bereidingstijd
  • 10-30 minuten kooktijd
  • Geschikt voor 8 porties
  • Geschikt om in te vriezen
  • Bereidingswijze

170 g rijpe bananen
70 g plantaardige olie
2 eieren
120 ml water
1 tl vanille extract
250 g zelfrijzend bakmeel
1 tl baking soda (bij toko verkrijgbaar)
2 tl bakpoeder
½ tl kaneelpoeder
80 g gedroogde-vruchtenmix

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Stap 1 – Prak de banaan fijn
Stap 2 – Meng de banaan, olie, eieren, het vanille extract en het water tot het een romige massa is.
Stap 3 – Meng het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder, de baking soda en het kaneel erdoor. 
Stap 4 - Roer de gedroogde vruchten erdoorheen.
Stap 5 – Lepel het in een bakblik en strijk de bovenkant glad.
Stap 6 – Bak 40-45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Je kunt controleren of je bananenbrood gaar is door er een mes of prikker in te steken. Komt deze er schoon uit dan is het brood gaar vanbinnen.
Stap 7 – Haal uit de oven en plaats op een rooster om af te koelen voor je er stukken van snijdt.
 

Print dit recept

Meer lekkere recepten om te proberen