Veelgestelde Vragen

Mooi! Je bent nieuwsgierig. Daar houden we van. Kijk of je vraag erbij staat. Als dat niet het geval is, mag je ons altijd mailen. We leggen je graag meer uit over onze tussendoortjes.

Op welke leeftijd kan ik mijn kind een tussendoortje geven?

Of je kind toe is aan het eten van een gezond tussendoortje kun je het beste zelf bepalen. Kan je kind al zelfstandig zitten? Kan je kind al zelf een stukje brood eten? Als je kind er klaar voor is kan een gezond tussendoortje een goede aanvulling zijn op de rest van zijn standaard voeding. Jonge kinderen eten vaker op een dag kleine porties, ‘tussendoortjes’ zijn belangrijk omdat ze niet alle voedingsstoffen kunnen halen uit een paar eetmomenten Zorg daarbij altijd voor toezicht van een volwassene en zorg er voor dat je kind goed rechtop zit bij het eten.

Tot welke leeftijd kan ik Organix geven aan mijn kind?

Onze Goodies zijn bedoeld voor baby’s vanaf 6 maanden, peuters en kleuters. We kennen genoeg kinderen die ze ook daarna graag blijven eten. En waarom ook niet? We kennen zelfs vaders en moeders die onze tussendoortjes eten. Dat gaat wel een beetje ver hoor. Dat vinden wij ook.

Waar kan ik Organix kopen?

Organix is verkrijgbaar in de meeste supermarkten en drogisterijen, ook online. Niet elke winkel heeft al onze producten – afhankelijk van de grootte van de winkel zul je een breder assortiment Organix vinden.

Zijn er bestrijdingsmiddelen die jullie wel gebruiken, omdat jullie omschrijven dat jullie producten geen chemische bestrijdingsmiddelen bevatten?

Voor een goede oogst gebruiken onze boeren geen chemische bestrijdingsmiddelen. Maar onze boeren mogen wel gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals sluipwespen, kwartszand (afweermiddel) en natriumbicarbonaat (middel dat gebruikt wordt om schimmels te bestrijden.) In de Europese wetgeving is precies vastgelegd welke bestrijdingsmiddelen gebruikt mogen worden in de biologische landbouw.

Wat bedoelen jullie met onnodige toevoegingen?

'Onnodige toevoegingen' zijn toevoegingen zoals kleur*-, geur- en smaakstoffen, conserveer*-, bind- en verdikkingsmiddelen, smaakversterkers* en emulgatoren. Allemaal producten die je thuis niet in je keukenkastje hebt staan. Bij ons komen die er ook niet in. Het is voor producenten best lastig om producten te maken zónder deze toevoegingen die ervoor zorgen dat producten lang houdbaar zijn, er lekker blijven uitzien en niet uitdrogen, maar wij bewijzen dat het mogelijk is. *conform wetgeving

Hoe bewaar ik Organix tussendoortjes?

Onze tussendoortjes kunnen ongeopend op een koele, droge plaats bewaard worden (bijvoorbeeld in een voorraadkast). Om ze na openen het lekkerst te houden, stop je ze in een goed sluitende (koek)trommel. Onze Squeezies en potjes eet je direct op. Na openen kun je ze niet meer bewaren. 

Hoe lang kan ik jullie producten bewaren na openen?

Onze Organix producten kunnen na openen zo lang bewaard worden tot je ze bijvoorbeeld niet meer knapperig genoeg of lekker genoeg vindt. De producten bederven niet na openen. Dit geldt niet voor onze Squeezies en potjes, die eet je direct op. Na openen kun je ze niet meer bewaren.

Is er een allergenenlijst?

Jazeker. Voor al onze producten hebben wij deze informatie inzichtelijk gemaakt.

Palmolie heeft een grote impact op de natuur. Waarom gebruiken jullie toch palmolie in Organix?

Wij gebruiken palmolie, meestal in combinatie met andere plantaardige olie, om de beste textuur en kwaliteit van onze producten te krijgen. De palmolie in onze producten komt van biologische en duurzame leveranciers. We begrijpen de zorgen rondom dit ingrediënt, maar hebben alle vertrouwen in de keuze van onze palmolie.

Is er een verschil in structuur tussen Organix Squeezy 6+ en 12+?

Nee, er is geen verschil in structuur van het biologische fruit in het knijpzakje. Wat wel goed is om te weten is dat de Squeezy met zuivel iets dunner is. Let op met zelf knijpen dus!

Hoe geef ik Organix Squeezy 6+ aan mijn kind?

Baby’s rond de leeftijd van 6 maanden kunnen nog niet goed zelf uit een knijpzakje eten. Knijp de inhoud van een Squeezy daarom per hapje uit op een lepeltje. Via het lepeltje geef je je kindje te eten.

Waarom is de houdbaarheid na openen voor Squeezy 6+ anders dan voor Squeezy 12+?

Bij Squeezy 6+ adviseren we de inhoud van het knijpzakje op een los lepeltje te knijpen en je kind zo te voeden. Een Squeezy 12+ kan een kind in de leeftijd rond 1 jaar zelf eten, direct uit het knijpzakje. Er is dan direct mondcontact, vandaar dat we adviseren eventuele restjes weg te gooien.

Waarom zijn jullie rijstwafeltjes niet meer volkoren?

Door gebruik te maken van witte rijst kunnen we gegarandeerd voldoen aan de nieuwe norm voor arseen die per 1 januari 2016 in gaat. Rijst bevat namelijk van nature arseen, en volkoren rijst meer dan witte rijst. Met ingang van 1 januari 2016 is de norm voor arseen, die in voedsel mag zitten, verlaagd.

Moet ik de Just potjes verwarmen of juist niet?

Indien gewenst kan de voeding verwarmd worden, maar dat hoeft niet.

Gebruiksaanwijzing:

  • Druk vóór het openen op het dekseltje. Als het klikt, inhoud niet gebruiken.
  • Gebruik een schone, plastic lepel.
  • Indien je product rechtstreeks vanuit het potje geeft, dan restjes in het potje niet bewaren.
  • De gewenste hoeveelheid voeding kan ook in een schaaltje geschept worden. Restjes van het schaaltje niet bewaren, maar resterende niet-verwarmde voeding in de pot kan dan afgesloten in de koelkast 24 uur bewaard worden. De voeding kan desgewenst au bain-marie of in de magnetron (ca. 20 sec. op 600W) verwarmd worden. Roer voor en na verwarmen goed door en controleer de temperatuur.
  • Restjes verwarmde voeding niet bewaren.

Hoeveel potjes hebben kindjes nodig voor een portie fruit en/of groente per dag?

Een Organix Just potje kan gebruikt worden als aanvulling op de inname van verse groenten en fruit. Vanaf één jaar wordt aanbevolen om 50-100 gram groente en 150 gram fruit per dag te eten.

Waar zijn de Just verpakkingen verkrijgbaar?

Je kunt de Organix Just potjes krijgen bij Albert Heijn.

Wat betekent de naam Organix?

De naam Organix is afgeleid van het Engelse woord voor biologisch: organic. De biologische oorsprong van onze ingrediënten is belangrijk voor ons.

Wat betekent biologisch?

Voor onze Goodies gebruiken we alleen biologisch verbouwde gewassen zoals groente, fruit en granen en biologische zuivel. Biologisch wil zeggen dat het verbouwd of verkregen wordt met respect voor de natuur. Zo wordt er bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen. Ook wordt de bodem waarin de gewassen groeien beter behandeld. Op die manier komen er zo min mogelijk schadelijke stoffen in onze ingrediënten. Van sommige noodzakelijke ingrediënten bestaat geen biologische variant, zoals bijvoorbeeld rijsmiddelen, het is dan wettelijk toegestaan tot 5% van dergelijke ingrediënten te gebruiken.

Wat zijn dan die strikte normen voor vet, suiker en zout?

Onze eigen normen voor vet, suiker en zout:

- Geen geharde vetten
- Verzadigd vet: maximaal 5g/100g product
- Geen geraffineerde suiker toegevoegd
- Geen zout toegevoegd

Zijn de producten ook geschikt voor kinderen met allergieën, bijvoorbeeld koemelkallergie of glutenintolerantie?

In het recept aanwezige allergene ingrediënten staan altijd dikgedrukt in de ingrediëntenlijst. Verder staat bij het kopje ‘Belangrijk’ welke allergenen aanwezig zijn. Zoals koemelkeiwit en lactose in de kaasknabbels. Als een product gegarandeerd glutenvrij (<20ppm) is, staat dat ook hier vermeld.