WELKE LEEFTIJD BEGINNEN MET EERSTE HAPJES

Wanneer je baby tussen de 4 en 6 maanden oud is kun je beginnen met de eerste kleine hapjes, waarbij nieuwe smaken en structuren ontdekt gaan worden! 

VAN MELK NAAR VASTE VOEDING

Borstvoeding voorziet je baby van alle voedingstoffen die hij nodig heeft gedurende de eerste 6 maanden. Vanaf 6 maanden heeft je kindje vaste voeding nodig. Het wennen aan vaste voeding gaat stapje voor stapje. In de periode van 4 tot 6 maanden kun je beginnen met het geven van een paar kleine oefenhapjes om langzaamaan de overstap van melkvoeding naar vaste voeding te maken. Een leuke en spannende fase waarbij je je kind kunt helpen om nieuwe smaken te ontdekken.

TEKEKEN DAT JOUW BABY KLAAR IS VOOR Z'N EERSTE HAPJES

Er zijn  drie tekenen dat jouw baby klaar is om vast eten te proberen. Maak je geen zorgen als het iets langer duurt bij jouw kind. Het is belangrijk om je instinct te vertrouwen en om af te stemmen met je kleintje. Vaak laten zij je weten of ze er klaar voor zijn.           

  1. Ze hebben controle over hun ogen, handen en mond. 
  2. Ze kunnen blijven zitten en hebben een vaste hand. 
  3. Ze kunnen voedsel doorslikken. 

DE BESTE TIJD OM TE BEGINNEN MET DE EERSTE HAPJES

Organix_blok1

Vast voedsel voelt eerst een beetje vreemd.  Begin langzaam en simpel met een kleine theelepel met  gepureerd voedsel. Probeer ook tussendoortjes te geven alsje kind 6 maanden oud is. 

Breastfeeding

Vergroot geleidelijk de hoeveelheid vast voedsel die je geeft, terwijl je blijft doorgaan met melkvoeding en langzaam nieuwe smaken introduceert. 

weaning

Wanneer jouw kind gewend is aan gepureerd voedsel kun je ze eten geven dat minder gepureerd is en een grovere structuur heeft. Dit is meestal rond de 7-8 maanden.